HYDRAMA TOUR 2017

HYDRAMA TOUR 2017

Ο Α.Σ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store κι ο Δήμος Νευροκοπίου διοργανώνουν διήμερο ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία «Hydrama Tour» στις 3-4 Ιουνίου 2017.

 

ΑΡΘΡΟ 1:

 

Το Σάββατο 3 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας Ομαδικής Χρονομέτρησης συνολική απόστασης 38,4 χλμ. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 συνολικά αθλητές. Στον Διασυλλογικό Elite αγώνα οι αθλητές μπορούν να ανήκουν στις κατηγορίες Αντρών ή Εφήβων κι επιτρέπεται επίσης η δημιουργία μεικτών ομάδων από αθλητές διαφορετικών σωματείων. Θα πρέπει ωστόσο να φέρουν κοινή εμφάνιση. Στον αγώνα Open οι αθλητές μπορούν να είναι από οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να τερματίσουν οι 3 από τους 4 αθλητές για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας. Κι οι τέσσερις αθλητές θα μοιραστούν τον ίδιο χρόνο τερματισμού ο οποίος θα προσμετρηθεί στην συνολική κατάταξη του διημέρου.

 

Η διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Νευροκοπίου, είναι μήκους 12,8 χλμ και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3 πλήρεις στροφές. Οι ομάδες θα ξεκινούν με διαφορά 2 λεπτών από την προηγούμενη. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και για να αποφευχθεί συνωστισμός στην διαδρομή του αγώνα, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας τα οποία μεταξύ τους θα έχουν διάλλειμα 20 λεπτών για να αποσυμφορηθεί η διαδρομή. Οι αναλυτικές ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα στο site του αγώνα.

 

Η διαδρομή θα είναι η ακόλουθη: Εκκίνηση Κεντρική πλατεία Κάτω Νευροκοπίου – οδός Αγίου Δημητρίου – αριστερά στην οδό Βενιζέλου – δεξιά στην οδό Ιερού Λόχου – αριστερά στην επαρχιακή οδό Κ. Βροντού – Νευροκοπίου ως την 1η διασταύρωση Δασωτού – αναστροφή και επιστροφή προς Κ. Νευροκόπι – δεξιά στην ΕΟ 57 – αριστερά στην οδό Πλαστήρα- κεντρική πλατεία.

 

Μήκος στροφής 12,8 χλμ.

Συνολική διαδρομή 3 στροφές x 12,8 χλμ = 38,4 χλμ

Υψομετρική διαφορά στροφής : +79 μέτρα

 

Την Κυριακή 4 Ιουνίου κι ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 106 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία οικισμού Βώλακα.

 

Εκκίνηση Πλατεία οικισμού Βώλακα – έξοδος προς Άγιο Γεώργιο – ΕΟ 57 Δράμα-Κ. Νευροκοπίου – δεξιά προς Γρανίτη – διασταύρωση Οχυρού – αριστερά προς Οχυρό – εκκίνηση loop 2x Οχυρό – επαρχιακή οδό Οχυρού-Κ.Βροντούς – δεξιά στην επαρχιακή οδό Κ.Βροντούς-Κ.Νευροκοπίου ως το Κ.Νευροκόπι – ΕΟ 57 – οδός Πλαστήρα ευθεία προς οδό Λαμπριανίδου. Μετά τη δεύτερη στροφή αριστερά στην Λαμπριανίδου – ΕΟ Κ.Νευροκοπίου-Εξοχής – δεξιά στη διασταύρωση Χρυσοκέφαλου – Χρυσοκέφαλος – Λευκόγεια – δεξιά προς Φράγμα Λευκογείων – ευθεία προς επαρχιακή οδό Κ. Νευροκοπίου-Ποταμών – αριστερά προς Λιβαδάκι – Αχλαδιά – Παγονέρι – Μικροκλεισούρα – δεξιά προς επαρχιακή οδό Βώλακα-Μικροκλεισούρας – αριστερά προς Βώλακα – πλατεία Βώλακα τερματισμός.

Υψομετρική διαφορά : +1472m.

Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι κοινή για τις κατηγορίες Elite και Open.

 

ΑΡΘΡΟ 2:

Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

 

ΑΡΘΡΟ 3:

 

Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών που αφορά την προστασίας της ασφάλειας των αθλητών.

 

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

 

ΑΡΘΡΟ 4:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

 

ΑΡΘΡΟ 5:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
 2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
 3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
 4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

 

ΑΡΘΡΟ 6

 

Έπαθλα – Βραβεύσεις:

 

Στον αγώνα «Ομαδικής Χρονομέτρησης» θα γίνει ξεχωριστή βράβευση των τριών πρώτων ομάδων για τις κατηγορίες Elite και Open.

 

Στον αγώνα αντοχής θα γίνουν ξεχωριστές βραβεύσεις των 3 πρώτων αθλητών για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες

 

 • Elite Εφήβων
 • Elite Αντρών
 • Διασυλλογικό Masters

 

 • Open Εφήβων, μέχρι 18 ετών.
 • Open 18 – 29 ετών
 • Open 30 – 39 ετών
 • Open 40 – 49 ετών
 • Open 50+
 • Γυναικών

 

Τέλος, θα γίνουν βραβεύσεις τριών αθλητών με τις καλύτερες κατατάξεις του διημέρου. Ο αθλητής με τον μικρότερο συνδυασμένο χρόνο των δύο αγωνιστικών ημερών θα ανακηρυχθεί νικητής του «Hydrama Tour». Οι τρεις πρώτοι, τόσο για την κατηγορία Elite όσο και για την Open, θα λάβουν κύπελλο καθώς και χρηματικά έπαθλα.

 

ΑΡΘΡΟ 7

 

Το αντίτιμο συμμετοχής για όλους τους αθλητές OPEN είναι 15 ευρώ για κάθε αγωνιστική ημέρα ή 25 ευρώ για όσους συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες. Για την αποφυγή καθυστερήσεων οι αιτήσεις συμμετοχής και για τις δύο ημέρες θα υποβάλλονται μέχρι και τις 28/5/2017.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία εγγραφή δε θα γίνεται την ημέρα του αγώνα, παρά μόνο η πληρωμή συμμετοχής κι η παραλαβή των αγωνιστικών νούμερων για τους αθλητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους!

 

Για να διευκολυνθεί η οργάνωση των λιστών εκκίνησης κι ο συγχρονισμός των chips, η συμμετοχή για τον αγώνα «Ομαδικής Χρονομέτρησης» του Σαββάτου θα πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί μέχρι τις 28/5/2017 στον παρακάτω λογαριασμό

 

EUROBANK 0026.0014.20.0200756828 (IBAN GR4202600140000200200756828)

 

Η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή το Σάββατο από τις 11:30 π.μ μέχρι και τις 12:30 μ.μ και την Κυριακή από τις 9.30 π.μ μέχρι και τις 10.30 π.μ και θα εξυπηρετεί μόνο ήδη εγγεγραμμένους αθλητές.

 

Κατά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα δίνονται σε κάθε αθλητή τα διακριτικά νούμερα, ενεργειακά gel από την εταιρεία OTE Sports Nutrition, ταινία λαιμού (buff) από την εταιρεία ALE και τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.