HYDRAMA TOUR 2018

HYDRAMA TOUR 2018

Ο Α.Σ «1000 Δέντρα», το Podilatorama Bike Store κι ο Δήμος Νευροκοπίου διοργανώνουν διήμερο ποδηλατικό αγώνα με την ονομασία «Hydrama Tour» στις 2-3 Ιουνίου 2018.

ΑΡΘΡΟ 1: Το Σάββατο 2 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας Ομαδικής Χρονομέτρησης για την κατηγορία Elite συνολική απόσταση 38,4 χλμ. Κάθε ομάδα θα αποτελείται από 4 συνολικά αθλητές. Στον Διασυλλογικό Elite αγώνα οι αθλητές μπορούν να ανήκουν στις κατηγορίες Αντρών ή Εφήβων κι επιτρέπεται η δημιουργία μεικτών ομάδων από αθλητές διαφορετικών σωματείων με κοινή όμως εμφάνιση. Σημειώνεται ότι θα πρέπει να τερματίσουν οι 3 από τους 4 αθλητές για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή κάθε ομάδας. Κι οι τέσσερις αθλητές θα μοιραστούν τον ίδιο χρόνο τερματισμού ο οποίος θα προσμετρηθεί στην συνολική κατάταξη του διημέρου.
Η διαδρομή, με εκκίνηση και τερματισμό στην κεντρική πλατεία Νευροκοπίου, είναι μήκους 12,8 χλμ και θα πραγματοποιηθούν συνολικά 3 πλήρεις στροφές. Οι ομάδες θα ξεκινούν με διαφορά 2 λεπτών από την προηγούμενη. Ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων και για να αποφευχθεί συνωστισμός στην διαδρομή του αγώνα, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ δυναμικότητας τα οποία μεταξύ τους θα έχουν διάλλειμα 20 λεπτών για να αποσυμφορηθεί η διαδρομή. Οι αναλυτικές ώρες εκκίνησης θα ανακοινωθούν λίγες ημέρες πριν τον αγώνα στο site του αγώνα.
Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 12,8 χλμ για τις κατηγορίας Masters και Open.
Η διαδρομή θα είναι η ακόλουθη: Εκκίνηση Κεντρική πλατεία Κάτω Νευροκοπίου – οδός Αγίου Δημητρίου – αριστερά στην οδό Βενιζέλου – δεξιά στην οδό Ιερού Λόχου – αριστερά στην επαρχιακή οδό Κ. Βροντού – Νευροκοπίου ως την 1η διασταύρωση Δασωτού – αναστροφή και επιστροφή προς Κ. Νευροκόπι – δεξιά στην ΕΟ 57 – αριστερά στην οδό Πλαστήρα- κεντρική πλατεία.
Μήκος στροφής 12,8 χλμ.
Υψομετρική διαφορά στροφής : +79 μέτρα
Την Κυριακή 4 Ιουνίου κι ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας αντοχής 106 χιλιομέτρων με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία οικισμού Βώλακα.
Εκκίνηση Πλατεία οικισμού Βώλακα – έξοδος προς Άγιο Γεώργιο – ΕΟ 57 Δράμα-Κ. Νευροκοπίου – δεξιά προς Γρανίτη – διασταύρωση Οχυρού – αριστερά προς Οχυρό – εκκίνηση loop 2x Οχυρό – επαρχιακή οδό Οχυρού-Κ.Βροντούς – δεξιά στην επαρχιακή οδό Κ.Βροντούς-Κ.Νευροκοπίου ως το Κ.Νευροκόπι – ΕΟ 57 – οδός Πλαστήρα ευθεία προς οδό Λαμπριανίδου. Μετά τη δεύτερη στροφή αριστερά στην Λαμπριανίδου – ΕΟ Κ.Νευροκοπίου-Εξοχής – δεξιά στη διασταύρωση Χρυσοκέφαλου – Χρυσοκέφαλος – Λευκόγεια – δεξιά προς Φράγμα Λευκογείων – ευθεία προς επαρχιακή οδό Κ. Νευροκοπίου-Ποταμών – αριστερά προς Λιβαδάκι – Αχλαδιά – Παγονέρι – Μικροκλεισούρα – δεξιά προς επαρχιακή οδό Βώλακα-Μικροκλεισούρας – αριστερά προς Βώλακα – πλατεία Βώλακα τερματισμός.
Υψομετρική διαφορά : +1472m.
Η εκκίνηση του αγώνα θα είναι χωριστή για τις κατηγορίες Elite και Open/Masters.

ΑΡΘΡΟ 2: Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 3: Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ποδηλασίας δρόμου και να υπακούουν σε κάθε εντολή των διοργανωτών που αφορά την προστασίας της ασφάλειας των αθλητών. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη ή υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά, ή απώλεια, ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ.. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

ΑΡΘΡΟ 4: Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 5: Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

ΑΡΘΡΟ 6 Έπαθλα – Βραβεύσεις: Στον αγώνα «Ομαδικής Χρονομέτρησης» θα γίνει βράβευση των τριών πρώτων ομάδων για την κατηγορία Elite.
Στον αγώνα “Ατομικής Χρονομέτρησης” θα γίνουν απονομές ξεχωριστά για τις κατηγορίες Open και Master ανά ηλικιακή κατηγορία.
Στον αγώνα αντοχής θα γίνουν ξεχωριστές βραβεύσεις των 3 πρώτων αθλητών για κάθε μία από τις παρακάτω κατηγορίες
• Elite Εφήβων
• Elite Αντρών
• Διασυλλογικό Masters
• Open Εφήβων, μέχρι 18 ετών.
• Open 18 – 29 ετών
• Open 30 – 39 ετών
• Open 40 – 49 ετών
• Open 50+
• Γυναικών
Τέλος, για την κατηγορία Elite θα γίνει βράβευση των τριών αθλητών με την καλύτερη συνολική κατάταξη διημέρου. Ο αθλητής με τον μικρότερο συνδυασμένο χρόνο των δύο αγωνιστικών ημερών θα ανακηρυχθεί νικητής του «Hydrama Tour». Οι τρεις πρώτοι της κατηγορίας Elite θα λάβουν κύπελλο καθώς και χρηματικά έπαθλα όπως παρακάτω:
1ος : 200 ευρώ
2ος : 100 ευρώ
3ος : 50 ευρώ

ΑΡΘΡΟ 7 Για την αποφυγή καθυστερήσεων οι αιτήσεις συμμετοχής και για τις δύο ημέρες θα υποβάλλονται μέχρι και τις 28/5/2018.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία εγγραφή δε θα γίνεται την ημέρα του αγώνα, παρά μόνο η παραλαβή των αγωνιστικών νούμερων για τους αθλητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή τους! Η γραμματεία του αγώνα θα είναι ανοιχτή το Σάββατο από τις 09:00 π.μ μέχρι και τις 13:30 μ.μ και την Κυριακή από τις 9.30 π.μ μέχρι και τις 10.30 π.μ και θα εξυπηρετεί μόνο ήδη εγγεγραμμένους αθλητές.
Κατά την ολοκλήρωση της εγγραφής, θα δίνονται σε κάθε αθλητή τα διακριτικά νούμερα, ενεργειακά gel από την εταιρεία OTE Sports Nutrition και τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Το παράβολο για τις κατηγορίες Master / Open είναι 12 ευρώ για τη συμμετοχή σε μία αγωνιστική ημέρα και 20 ευρώ και για τις δύο. Οι δηλώσεις θεωρούνται τελικές μόνο ΜΕΤΑ την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού στον παρακάτω λογαριασμό :

Εθνική Τράπεζα GR1401102170000021762212468

Hydrama Tour is a two-day cycling race in Drama prefecture, on 2-3 June 2018 by ‘’1000 Dentra’’ cycling club in cooperation with the Municipality of Kato Nevrokopi.

Race Description

The event includes the following events:
Saturday, June 2νd, 11:00: Elite Category Team Timing Trial (TTT) 38.4 km, with start/finish in the central square of Kato Nevrokopi.
Each team will consist of 4 athletes. Athletes at club race, may belong to Men or Junior or Master categories and it is also allowed the creation of joint teams of athletes of different clubs. However, they should wear the same race kit.

The above route is 12.8 km long and the athletes will have to complete 3 full rounds.

Open/Masters categories, 14:00 : Individual Time Trial 12.8 km, with start/finish in the central square of Kato Nevrokopi.

Sunday, June 3rd, 11:00:

Endurance race, starting and finishing at Volakas village square.
The above route is 106 km long with 1470 m., positive elevation.
Awards

Elite Men TTT (Gold, Silver, Bronze)

Open/Master Individual TT : Separate awards for each age category.

Finally, awards will given to the three ELITE athletes with the best rankings through the weekend. The athlete with the lowest combined time of the two competition days will be declared the «Hydrama Tour Winner.» They will receive medals and money prizes as follows:

1st : 200 euros
2nd : 100 euros
3rd : 50 euros

Participation

In order to avoid delays, the registration form for both days should be submitted at [email protected]m not later than 28/05/2018.

The participation fee (only for Master/Open categories) is at 12 euros for one racing day and 20 euros for both. Registrations are considered final only AFTER the deposit of the respective amount to the following account

National Bank : GR1401102170000021762212468

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ερώτηση ασφαλείας: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.