3ος Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου “τρέχω για μένα”

Ο Δρομικός Αθλητικός Σύλλογος ‘ΔΡ.Α.ΣΥ.’ Γουμένισσας, υπό την αιγίδα του
Δήμου Παιονίας και της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας, διοργανώνει τον
3ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Γουμένισσας.

Τόπος Διεξαγωγής: Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας του Δήμου Παιονίας.
Αφετηρία και Τερματισμός: Κεντρική Πλατεία της Γουμένισσας “Θάνου
Ζελέγκου”.
Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Αποστάσεις Αγώνων:
• Αγώνας δρόμου (άσφαλτος και χώμα): 10 χλμ.
• Αγώνας δρόμου (άσφαλτος): 5 χλμ.
• Αγώνας δρόμου παιδικός (άσφαλτος): 1.100μ.
Ώρες Εκκίνησης:
• 10 χλμ.: 18:30
• 5 χλμ.: 18:35
• 1.100μ.: 18:00

Γενικές Πληροφορίες Διαδρομών:
Οι διαδρομές των αγώνων περνάνε από όλες τις πλατείες και τις γειτονιές συναντώντας τα σημαντικά κτίρια της Γουμένισσας, πολλά διατηρητέα κτίρια και τα τέσσερα ιστορικά μνημεία της πόλης, τα οποία είναι η Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας, ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου, το Παλαιό Διδακτήριο και το Μεταξουργείο “Χρυσαλλίς”. Η διαδρομή των 10χλμ. εξελίσσεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε ασφαλτοστρωμένες οδούς εκτός από τρία τμήματα που βγαίνει σε χωματόδρομο (trail). Οι διαδρομές των 5χλμ. και 1.100μ. γίνονται αποκλειστικά σε ασφαλτοστρωμένες οδούς εντός της κωμόπολης. Κατά το μεγαλύτερο μέρος τους οι διαδρομές είναι επίπεδες ή με ήπιες κλίσεις και χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές.

Διαδρομή 10 χλμ.:
Το πρώτο μέρος της διαδρομής, εξελίσσεται σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ο οποίος περνάει μπροστά από το Παλαιό Διδακτήριο, τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, το Δημαρχείο και το Μεταξουργείο, με κατεύθυνση προς της ανατολική έξοδο της Γουμένισσας (προς Πολύκαστρο) και λίγο πριν τον κόμβο με την περιφερειακή οδό γίνεται αναστροφή (περίπου στα 1,8χλμ. από την αφετηρία). Μετά τα 2,5χλμ., στο δεύτερο μέρος της και για τα επόμενα 3,2χλμ. περίπου, η διαδρομή εξελίσσεται σε χωματόδρομο (trail) που περνάει μέσα από τα αμπέλια με πανοραμική θέα της κωμόπολης και του όρους Παΐκου καταλήγοντας στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφων, όπου και θα βρίσκεται ο πρώτος σταθμός ανεφοδιασμού με νερό, λίγο μετά το μέσο της συνολικής διαδρομής (περίπου στα 5,8χλμ. από την αφετηρία). Έπειτα από κάποια μέτρα ασφάλτου η διαδρομή ξαναβγαίνει σε  χωματόδρομο, για 0,5χλμ., μέχρι το 2ο Δημοτικό Σχολείο. Τα επόμενα 1,3χλμ. η διαδρομή είναι ασφαλτοστρωμένη, περνάει από το Γυμνάσιο, το Λύκειο και το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας και λίγο μετά από την Ι. Μ. Παναγίας Γουμένισσας, που θα βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός ανεφοδιασμού με νερό (περίπου στα 7,7χλμ. από την αφετηρία). Στη συνέχεια η διαδρομή γίνεται χωμάτινη για  τελευταία φορά και για 0,4χλμ. Τα τελευταία 1,8χλμ. βρίσκονται εντός της κωμόπολης της Γουμένισσας σε ασφαλτοστρωμένες οδούς και περνούν πλησίον του 1ου Δημοτικού, στη συνέχεια από την πλατεία Μακεδονομάχων, έπειτα από το 2ο Νηπιαγωγείο και από εκεί προς την πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

Διαδρομή 5 χλμ.:
Η διαδρομή από την Κεντρική Πλατεία, περνώντας μπροστά από το Παλαιό Διδακτήριο και τον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου, κατευθύνεται στην πλατεία Μακεδονομάχων και στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου. Από εκεί συνεχίζει δεξιά και περνάει μπροστά από το Λύκειο, το Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο και ξαναδιασχίζει την πλατεία 23ης Οκτωβρίου ώστε να
ανηφορίσει στο Νοσοκομείο- Κέντρο Υγείας. Κατηφορίζει προς την Ι. Μ. Παναγίας Γουμένισσας και τον πρώτο σταθμό ανεφοδιασμού με νερό στο μέσο περίπου της διαδρομής. Έπειτα, η διαδρομή κατευθύνεται προς το 1ο Δημοτικό και από κει στην πλατεία Μακεδονομάχων, την οποία διασχίζει για να συνεχίσει προς τον Άγιο Τρύφων, όπου είναι και η δεύτερη αξιοσημείωτη ανηφόρα της διαδρομής. Ακολούθως, κατηφορίζει και κατευθύνεται προς το 2ο Νηπιαγωγείο και από εκεί προς την πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία “Θάνου Ζελέγκου”.

Διαδρομή 1.100μ.:
H διαδρομή από την Κεντρική Πλατεία κατευθύνεται στην πλατεία Μακεδονομάχων και στη συνέχεια στην πλατεία 23ης Οκτωβρίου. Συνεχίζει δεξιά στην οδό Χρ. Αλευρά μέχρι την οδό Σακελαρίου την οποία διανύει μέχρι την Π. Μελά με κατεύθυνση προς την πλατεία 23ης Οκτωβρίου και την τελική ευθεία για τον τερματισμό στην Κεντρική Πλατεία.

Όριο αγώνων:
• Για τον αγώνα των 10χλμ.: Ορίζεται όριο η 1 ώρα και 45λεπτά.
• Για τον αγώνα των 5χλμ.: Ορίζεται όριο η 1 ώρα.
• Για τον παιδικό αγώνα των 1.100μ.: Ορίζονται όριο τα 15λεπτά.

Σταθμοί ανεφοδιασμού:
Θα υπάρχουν δύο ενδιάμεσοι σταθμοί ανεφοδιασμού, όπου θα παρέχεται νερό από τους εθελοντές σε όλους του αθλητές-τριες. Ο ένας σταθμός θα βρίσκεται στο εκκλησάκι του Αγίου Τρύφων και ο άλλος μπροστά από την Ιερά Μονή Παναγίας Γουμένισσας. Οι δρομείς των 10χλμ. μέχρι τον σταθμό του Αγίου Τρύφων θα έχουν ήδη διανύσει 5,8χλμ. και μέχρι τον σταθμό της Παναγίας θα έχουν 7,7χλμ. Οι δρομείς των 5χλμ. θα συναντούν πρώτα τον σταθμό που θα βρίσκεται στην Παναγία στο μέσο περίπου της διαδρομής και αφού έχουν διανύσει 3,9χλμ. θα συναντήσουν τον σταθμό ανεφοδιασμού στον άγιο Τρύφων. Στο τέλος του αγώνα θα παρέχονται σε κάθε αθλητή νερό, φρούτα και κεράσματα σε πλούσιο μπουφέ. Για τα παιδία που θα συμμετέχουν στον παιδικό αγώνα θα παρέχεται ξεχωριστός μπουφές με νερό και κεράσματα μετά τον τερματισμό τους.

Όροι συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 10χλμ. και 5χλμ. έχουν άντρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Για τον αγώνα δρόμου 5χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά άνω των 13 ετών και για τον αγώνα των 10χλμ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά άνω των 16 ετών, με Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα, η οποία θα συμπληρώνεται στη γραμματεία
του αγώνα. Για τον παιδικό αγώνα 1.100μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές-τριες του Δημοτικού Σχολείου.

Υγειονομική κάλυψη:
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αθλητές συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στους αθλητές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο θα υπάρχουν πρώτες βοήθειες για την ασφάλεια των δρομέων.

Γραμματεία αγώνα:
Η γραμματεία του αγώνα θα ανοίξει 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα από τις 15:00 έως τις 17:45.

Δηλώσεις συμμετοχής:
Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα θα δέχεται ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής έως 24/08/2022. Οι ηλεκτρονικές δηλώσεις αφορούν τους δρομείς των 10χλμ. και 5χλμ. Τα παιδιά που θα τρέξουν στον αγώνα των 1.100μ. θα γράφονται την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία. Η εγγραφή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας racesystem.gr εδώ

Τρόπος Πληρωμής – Αντίτιμο Συμμετοχής:
Το κόστος συμμετοχής των αγώνων 10χλμ. και 5χλμ. είναι 10€ και θα διατεθεί από την οργανωτική επιτροπή για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης. Η καταβολή του αντιτίμου γίνεται μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του ΔΡ.Α.ΣΥ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΙΒΑΝ: GR94 0171 2210 0062 2116 1128 951

Τα παιδιά έως 12 ετών θα συμμετέχουν δωρεάν στον αγώνα των 1.100μ.

Για τεχνικά θέματα του αγώνα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Αναστασία Περπερίδου στο τηλέφωνο 6977807536, με την κ. Σοφία Τραχανίδου στο τηλέφωνο 6984057146 καθώς και με την κ. Μαρία Μητρετόδη στο τηλέφωνο 6974526171.

Απονομές-Έπαθλα:
Στους αγώνες των 10χλμ. και 5χλμ. κύπελο και μετάλλιο θα λάβουν οι τρείς πρώτοι άνδρες και τρείς 3 πρώτες γυναίκες της Γενικής Κατάταξης, καθώς επίσης και ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα κάθε ηλικιακής κατηγορίας. Στον παιδικό αγώνα των 1.100μ. κύπελο και μετάλλιο θα λάβουν τα τρία πρώτα αγόρια και τα τρία πρώτα κορίτσια.

Ηλικιακές Κατηγορίες:
Αγώνες δρόμου 10χλμ. και 5χλμ. Ανδρών: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+
Γυναικών: 18-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+

Αναμνηστικό μετάλλιο και T-shirt θα δοθεί σε κάθε συμμετέχοντα του αγώνα.

Βραβεύσεις αγώνα:
Οι βραβεύσεις των αγώνων, θα ξεκινήσουν αμέσως μετά τη λήξη του χρονικού ορίου της 1 ώρας και 45 λεπτών του αγώνα των 10xλμ.

Χρονομέτρηση:
Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση στον αγώνα, με chip χρονομέτρησης στο νούμερο κάθε δρομέα.

Αποτελέσματα:
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν μετά τη λήξη του αγώνα.

Εκδήλωση λήξης:
Για τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές η οργανωτική επιτροπή οργανώνει πάρτι στη λήξη της εκδήλωσης με μουσική (dj), κρασί από τους τοπικούς μας παραγωγούς καθώς και διάφορα κεράσματα.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Οι διοργανωτές
ΔΡ.Α.ΣΥ. ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ