Aligkari bike festival 2023

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ:

ALIGKARI BIKE FESTIVAL 2023
21 Μαΐου 2023

Ο Ποδηλάτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Δήμο Παιονίας, τον Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Παικου & τη HELEXPO διοργανώνει αγώνες Ποδηλασίας στις 21 Μαϊου στα Μεγάλα Λιβάδια Πάικου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διασυλλογικούς αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας την Κυριακή 21/05/2023.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.

Πρόγραμμα
• 10:30 Εκκίνηση Αγώνα ΧCP (open)
• 10:35 Εκκίνηση Αγώνα ΧCP (Ανδρών – Εφήβων)
• 10:40 Εκκίνηση Αγώνα Point to Point (Παιδες – Κορασίδες – Open Fun)
• 11:00 Παμπαίδες – Παγκορασίδες (40’) XCC
• 11:50 Μινι Μεγάλα (30’)XCC
• 12:30 Μίνι Μικρά (20΄) XCC
• 15:15 ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Σημείο εκκίνησης/τερματισμού η κεντρική Πλατεία των Μεγάλων Λιβαδιών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ XCP: KATHΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ – ΕΦΗΒΩΝ – OPEN :
Η διαδρομή είναι στο Δάσος του Πάικου στο Κιλκίς. Το μήκος της διαδρομής 22.000μ. x 2 στροφές (δείτε χάρτη παρακάτω) και είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ XCP: ΠΑΙΔΩΝ – OPEN FUN
Η διαδρομή είναι στο Δάσος του Πάικου στο Κιλκίς. Το μήκος της διαδρομής 22.000μ. x 1 Στροφή (δείτε χάρτη παρακάτω) και είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ XCC ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Η διαδρομή είναι στο Δάσος του Πάικου στο Κιλκίς. Το μήκος της διαδρομής 2000μ και είναι σηματοδοτημένη σε όλο το μήκος της. Σημείο εκκίνησης και Τερματισμού η κεντρική Πλατεία Λιβαδιών

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ/ΔΗΛΩΣΕΙΣ/ΠΑΡΑΒΟΛΟ:
Δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές κατηγορίες έχουν όλοι οι αθλητές που είναι κάτοχοι δελτίου ΕΟΠ, ενεργό για το 2023. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίσουν Κάρτα Υγείας εν ισχύ. Kάθε σωματείο έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών αθλητριών.

Στην κατηγορία Οpen και Open Fun συμμετέχουν αθλούμενοι, οι οποίοι οφείλουν να προσκομίσουν κατά την παραλαβή των αριθμών τους, ιατρικό πιστοποιητικό καλής υγείας και ικανότητα άθλησης.

Για τις αγωνιστικές κατηγορίες οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν με την χρήση της φόρμας που θα βρείτε εδώ.

Η κατηγορίες Sportive/Open δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα racesystem.gr. (Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ανοίξουν σύντομα).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ MEXΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΜΑΙΟΥ και ΩΡΑ 16.00 με email στο [email protected]

Οι κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ , ΕΦΗΒΩΝ KAI OPEN καταβάλουν παράβολο αξίας 10€ πληρωτέα στην Γραμματεία των αγώνων με την παραλαβή των αριθμών.
Θα υπάρχει δυνατότητα για περιορισμένο αριθμό δηλώσεων συμμετοχής την ημέρα του αγώνα, οι οποίες μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ στην κατηγορίες OPEN. Οι εγγραφές την ημέρα του Αγώνα έχουν Παράβολο συμμετοχής 20€

Για τις κατηγορίες Μίνι εώς και Παίδων το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε την Μη καταβολή Παραβόλου σε όλους τους αγώνες που θα διοργανώσει, Προκειμένου να βοηθήσει στην Ανάπτυξη του αθλήματος και την μη οικονομική επιβάρυνση των μικρών Αθλητών και των οικογενειών τους

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης από τις 08:00. Οι αρχηγοί των ομάδων θα προσκομίσουν δελτία – κάρτα υγείας και παράβολα συμμετοχής, και θα παραλάβουν αριθμούς για όλη την ομάδα. Οι συμμετέχοντες στην Open θα προσέρχονται για παραλαβή αριθμών σε διαφορετικό πόστο της Γραμματείας, σύμφωνα με τις υποδείξεις του διοργανωτή.
Τεχνική Ενημέρωση στις 09:45 στην Πλατεία των Μεγάλων Λιβαδιών

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟΠοδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.
Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική για όλους τους αγωνιζόμενους.
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού εξοπλισμού ατυχήματος κλπ.

ΖΩΝΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ:
Πλησίον της γραμμής του τερματισμού στην διαδρομή του XCC και κάθε 5 χιλιόμετρα στην κυκλική διαδρομή των αγώνων XCM/XCP.

ΕΠΑΘΛΑ:
Μετάλλια θα απονεμηθούν στους 3 Πρώτους Νικητές καθώς και διπλώματα συμμετοχής στους 6 πρώτους αθλητές

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ:
Θα οριστεί από την Ε.Ο.Ποδηλασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ:
Ακριτίδης Λευτέρης , 6932280305, [email protected]

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
– Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
– Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΧΑΡΤΗΣ/ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ MARATHON (2 laps):

Χάρτης