Αγώνες επίδειξης 2021

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΜΑΘ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Ο Α.Σ. «Ο Ποδηλάτης», στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, αγώνες Κυπέλλου Δεξιοτεχνίας, στις κατηγορίες Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλων και Μίνι Μικρών.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο πλακόστρωτο της παραλίας Θεσσαλονίκης, σε κλειστή διαδρομή. (Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου)

Ώρα εκκίνησης: 11:00

Η σειρά των εκκινήσεων είναι
– Μίνι μικρά (8-10 ετών),
– Μίνι μεγάλα (11-12 ετών),
– Παμπαίδες (13-14 ετών),
– Παγκορασίδες (13-14 ετών),

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

1. Κάθε αθλητής-τρια θα κάνει 2 προσπάθειες.

2. Η προσπάθεια κάθε αθλητή-τριας θα χρονομετρείται και θα υπάρχουν βαθμοί Ποινής (σε χρόνο) σε κάθε εμπόδιο (αποφυγή ή λάθος)

Η σειρά κατάταξης των αθλητών θα βασισθεί στον ταχύτερο τελικό χρόνο κάθε αθλητή. Ο χρόνος αυτός θα προκύπτει από τον καθαρό χρόνο της διαδρομής και την πρόσθεση του χρόνου ποινής που τυχόν έχει κάθε αθλητής. Σε περίπτωση ισοπαλίας στον τελικό χρόνο, θα λαμβάνεται υπόψη ο ταχύτερος χρόνος διαδρομής και στην συνέχεια τα λιγότερα δευτερόλεπτα ποινής.

ΠΟΙΝΕΣ:
1 Βαθμός αν ακουμπήσει κάτω ένα πόδι
2 Βαθμοί αν ακουμπήσουν κάτω δύο πόδια ή σταμάτημα του ποδηλάτου
3 Βαθμοί πτώση ή ρήξη εμποδίου ή αλλαγή διαδρομής
5 Βαθμοί παράκαμψη εμποδίου

Η σειρά εκκίνησης των κατηγοριών για τους αγώνες Δεξιοτεχνίας έχει ως εξής:

* Μίνι Μικρά
* Μίνι Μεγάλα
* Παγκορασίδες
* Παμπαίδες

ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ : 13.00

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. μέχρι την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου βρείτε την εδώ.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η Δήλωση συμμετοχής ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το έντυπο που στέλνει η Ένωση προς αυτό το σκοπό και να αναγράφεται ο προπονητής και ο εκπρόσωπος της ομάδας, καθώς το κινητό τους και το email τους. Οποιοδήποτε άλλο άτομο, που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας.

Η δήλωση συμμετοχής θα αποστέλλεται σε μορφή excel όπως ακριβώς είναι συνημμένη ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ σε pdf, φωτογραφία ή άλλη μορφή σκαναρισμένη κλπ) με συμπληρωμένα σωστά όλα τα ζητούμενα στοιχεία. Εάν δεν είναι πλήρης δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Ορίζεται παράβολο συμμετοχής ανά αθλητή 20 ευρώ το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ από τα σωματεία με τραπεζική κατάθεση στον λογαριασμό της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.
ΙΒΑΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ –GR 1901710750006075040030796
Το ποσό αφορά τη συμμετοχή τους σε όλους τους αγώνες της χρονιάς. Η καταβολή των χρημάτων αυτών θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι τη λήξη της ημερομηνίας των δηλώσεων συμμετοχής του εκάστοτε αγώνα.
Οι πληρωμές θα γίνονται αυστηρά μόνο μέσω τραπέζης. Καμία πληρωμή δεν θα γίνεται δεκτή με μετρητά πριν τον αγώνα ή και επί τόπου. Στην περίπτωση που η ομάδα δεν έχει καταβάλει το αντίστοιχο ποσό για τις συμμετοχές της ομάδος της δεν θα επιτρέπεται η συμμετοχή στους αγώνες. Το αντίγραφο της κατάθεσης θα αποστέλλεται στην Ένωση μαζί με τη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου. Οι καταθέσεις των χρημάτων θα γίνονται συνολικά από τα σωματεία για όλους τους αθλητές τους. Στην αιτιολογία κατάθεσης θα αναφέρεται υποχρεωτικά το όνομα του σωματείου και θα αναγράφονται σε λίστα τα ονόματα των αθλητών, μεμονωμένες καταθέσεις δεν θα γίνουν δεκτές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ:

Η Γραμματεία του αγώνα θα λειτουργεί στον χώρο της εκκίνησης από τις 09:30 την ημέρα των αγώνων. Τους αριθμούς παραλαμβάνει ο δηλωμένος εκπρόσωπος ομάδας και ΜΟΝΟ αυτός (λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου ΕΟΠ), αφού προσκομίσει τα δελτία των αθλητών και τις Κάρτες Υγείας τους.
Κατά τον έλεγχο των δελτίων οι εκπρόσωποι των ομάδων θα πρέπει επίσης να προσκομίζουν την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να υπογραφεί από τον αρχηγό της ομάδας. Η υπεύθυνη δήλωση θα λέει ότι τα μέλη της αποστολής του σωματείου και ο συνοδός είναι γνώστες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου της Ε.Ο.Π. και οφείλουν να το τηρούν στον αγωνιστικό χώρο και στους λοιπούς χώρους της διοργάνωσης. (Βρείτε την εδώ). Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να κατατεθούν στον Υπεύθυνο covid-19 των αγώνων, ο οποίος θα βρίσκεται πλησίον της Γραμματείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ:

Προσέλευση αθλητών ανά Σωματείο, με σειρά που θα ανακοινωθεί, το αργότερο έως και 15΄λεπτά πριν την εκκίνησή τους, και αφού έχουν ολοκληρώσει τον τεχνικό έλεγχο του εξοπλισμού τους. Οι ποδηλάτες θα προσέρχονται με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς αγώνα, τοποθετημένους.

ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

Το Τεχνικό Συνέδριο θα διεξαχθεί στο χώρο της εκκίνησης στις 10:00 την ημέρα του αγώνα, και η συμμετοχή περιορίζεται αυστηρά και ΜΟΝΟ σε έναν συνοδό ανά ομάδα.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος έχουν όλα τα Σωματεία δύναμης Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ. με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι σε ισχύ για το 2021, θεωρημένα από την Ομοσπονδία. Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ:
Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της ΕΟΠ και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ COVID-19
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για την πρόσβαση στους αγώνες:

α) Αθλητές έως 15 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας, την ημέρα του αγώνα.

β) Αθλητές 16 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Υπόχρεοι σε όλα τα παραπάνω ειναι οι αθλητές, οι συνοδοί – προπονητές και το προσωπικό αγώνων (κριτές – οργανωτικό προσωπικό – επίσημοι κ.α.)

* Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ. Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ:
1ος Νικητής Κύπελλο – Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος Νικητής Αργυρό μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος Νικητής Χάλκινο μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος,5ος,6ος, Διπλώματα

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Όλες οι απονομές με την λήξη των αγώνων και εφόσον οι συνθήκες κατά της πανδημίας το επιτρέψουν. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τους διοργανωτές.

ΠΟΙΝΕΣ:
Στους αγώνες θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται της UCI.
ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ:
Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.

ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ ΑΓΩΝΑ: Θα ανακοινωθεί
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Ακριτίδης Ελευθέριος, τηλ. 6932280305

ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

1. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσης προκήρυξης των αγώνων.

2. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα των αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ:
Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα και του βασικού κανονισμού της Ε.Ο.Π. αποφασίζει επιτόπου τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα.