Κύπελλο Ελλάδος Ανδρών – Γυναικών 2024 | Σέρβια

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2024

Τεχνικός οδηγός αγώνων

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας διοργανώνει αναπτυξιακό αγώνα δρόμου αντοχής με την επωνυμία Κύπελλο Ανδρών – Γυναικών 2024, στις κατηγορίες Ανδρών Elite,  Νέων (U23) και Εφήβων και Γυναικών Elite, Νέων και Νεανίδων.
Ο αγώνας διοργανώνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης σε συνεργασία με τον Α.Σ. Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ και το Δήμο Σερβιών.

1.1 Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
18:30-19:30 Έλεγχος Δελτίων – Παραλαβή Αριθμών
20:00 Τεχνικό Συνέδριο (αρχηγών των ομάδων)

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
08:00 – 08:50 Παρουσίαση των ομάδων υπογραφή στο φύλλο αγώνα
09:00 Εκκίνηση Ανδρών, Νέων Α, και Εφήβων 126,7 km
09:10 Εκκίνηση Γυναικών, Νέων Γ, και Νεανίδων 63,7 km

1.2 Τοποθεσία/Διαδρομή:
Πολιτσιστικό Κέντρο Σερβίων – Ε.Ο.Κοζάνης Λάρισας – Φέφυρα Σερβίων – Βαθύλακος – Ανατολή – Σπαρτό – Αιανή – Ρυμνιό – Προσύλιο – Κρανίδια – Σέρβια.
• Άνδρες Ελιτ, Νέοι, Έφηβοι: 2χ στροφές,
• Γυναίκες Ελιτ, Νέες, Νεάνιδες: 1χ στροφή
Δείτε τη διαδρομή εδώ.

1.3 Συμμετοχή/Δηλώσεις Συμμετοχής:
1.3.1 Κάθε σωματείο, μέλος της Ε.Ο. Ποδηλασίας έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό ποδηλατών των κατηγοριών,  που αναφέρονται παραπάνω. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και ποδηλάτες με διεθνή δελτία (UCI ID υποχρεωτικά) άλλων ομοσπονδιών – μελών της UCI.

1.3.2 Παράβολο συμμετοχής:

Δεν εφαρμόζεται παράβολο συμμετοχής.

1.3.3 Η ονομαστική δήλωση συμμετοχής πρέπει να αποσταλεί μέχρι και την Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 στο e-mail: [email protected], συμπληρώνοντας αποκλειστικά το έντυπο συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.
1.3.4 Στις δηλώσεις συμμετοχής θα φαίνεται με ευκρίνεια και με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, ο  αριθμός UCI ID, και το έτος γέννησης του αθλητή.
1.3.5 Σωματείο που δεν έχει συμπληρώσει και αποστείλει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα μπορεί να συμμετάσχει.
1.3.6 Επίσης θα αναφέρεται και ο αρχηγός ομάδας (εκπρόσωπος) κάθε σωματείου κάτοχος
δελτίου προσωπικού ομάδας (Team Manager, Coach ή άλλο).
1.3.7 Σύμφωνα με την εγκύκλιο 2/2023 της Τεχνικής Επιτροπής, οι αγώνες διεξάγονται εφόσον
συμμετέχουν 8 τουλάχιστον ποδηλάτες ή ποδηλάτισσες, με ξεχωριστή κατάταξη (και φύλλο αγώνα).
1.3.8 Η λίστα εκκίνησης, θα ανακοινωθεί, με το κλείσιμο της Γραμματείας, και θα περιλαμβάνει τους ποδηλάτες, που έχουν επικυρώσει την συμμετοχή και έχουν παραλάβει τον αριθμό τους.

1.4 Τόπος και Ώρες Λειτουργίας Γραμματείας:
Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Τις ώρες λειτουργίας θα γίνεται ο έλεγχος των δελτίων και η παραλαβή των αριθμών του αγώνα. Υπογραφές στα φύλλα αγώνα, με την προσκόμιση Κάρτας υγείας και εφόσον έχει
ολοκληρωθεί ο Τεχνικός Έλεγχος, και οι αριθμοί έχουν τοποθετηθεί στην αγωνιστική εμφάνιση.

1.5 Τεχνικό Συνέδριο:
Θα υπάρξει Τεχνικό Συνέδριο στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΒΙΩΝ (ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ), το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στις 19.00, όπου θα γίνει και η κλήρωση της σειράς των οχημάτων συνοδείας.
Η παρουσία των αρχηγών των ομάδων είναι υποχρεωτική.

1.6 Κανονισμοί αγώνα:
Οι αγώνες διεξάγονται με τον κανονισμό αγώνων της Ε.Ο. Ποδηλασίας, και με τους ειδικούς κανονισμούς της UCI για αγώνες Δρόμου (αγώνες αντοχής μιας ημέρας).
1.6.1 Σε όλα τα αγωνίσματα οι ποδηλάτες θα συμμετέχουν με τις δηλωμένες εμφανίσεις των σωματείων τους. Ποδηλάτης (ες), που ανήκουν σε ομάδα αναγνωρισμένη από την UCI (MTB Team) θα αγωνιστούν με την επίσημη εμφάνιση των ομάδων αυτών.
1.6.2 Ποδηλάτης, που καθυστερεί ή κλειστεί στροφή κατά την διάρκεια του σιρκουί θα τεθεί εκτός αγώνα (DNF) με εντολή της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Λεπτομέρειες για το όριο χρόνου και το σημείο ελέγχου θα δοθούν στο Τεχνικό Συνέδριο.
1.6.3 Όριο χρόνου Τερματισμού: Για τις ανδρικές κατηγορίες (Elite, Νέοι, Έφηβοι): 15% του χρόνου του Νικητή των Ανδρών.
Για τις Γυναικείες κατηγορίες (Elite, Νέες, Νεάνιδες): 15% του χρόνου της Νικήτριας των Γυναικών.

1.7 Τεχνικά θέματα:
1.7.1 Οι ποδηλάτες είναι υπεύθυνοι να παρακολουθούν τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό και την κατάσταση αυτού.

1.8 Έπαθλα:
1.8.1 Κύπελλο στον Νικητή (-τρια), μετάλλιο και τιμητικό δίπλωμα στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας.

1.9 Απονομές Επάθλων:
1.9.1 Θα διεξαχθούν στη κεντρική πλατεία Σερβίων, δέκα λεπτά (10’), μετά τον τερματισμό των τριών πρώτων κάθε κατηγορίας. Θα προηγηθούν οι απονομές των τριών πρώτων των Γυναικείων κατηγοριών.
Εκτιμώμενη ώρα: 13:30
1.9.2 Οι ποδηλάτες θα προσέλθουν στις απονομές με τις αγωνιστικές τους εμφανίσεις, χωρίς ποδήλατα και χωρίς αξεσουάρ (γυαλιά ηλίου, καπέλα, παγούρια κ.α).

1.10 Έλεγχος Αντιντόπινγκ:
Σε περίπτωση που ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.

1.11 Ποινές:
Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της UCI και της ΕΟΠ.

1.12 Αγωνόδικος Επιτροπή:
• Αλυτάρχης και Πάνελ Κομισάριων: Θα ανακοινωθεί

1.13 Διευθυντής Αγώνα:
Ακριτίδης Ελευθέριος, +30 6932280305 [email protected]

1.14 Αποδοχή Συμμετοχής/Προσωπικά Δεδομένα:
1.14.1 Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
1.14.2 Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
1.13.3 Το πρόγραμμα αγώνων μπορεί να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του αγώνα. Αρμόδιοι για την κατάρτιση και επισημοποίηση του προγράμματος του αγώνα καθώς και για ό,τι δεν προβλέπει η παρούσα προκήρυξη, είναι ο εκπρόσωπος τις Τεχνικής Επιτροπής και ο Αλυτάρχης του αγώνα.

1.15 Νοσοκομείο: Πλησιέστερο νοσοκομείο στους αγώνες:
• Κέντρο Υγείας Κοζάνης:
Τηλέφωνο 2464350000
Βρίσκεται εδώ

1.16 Υγειονομικό Πρωτόκολλο:
Οι αγώνες διεξάγονται με βάση το επικαιροποιημένο υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο της Ε.Ο.Π. και τις οδηγίες της Γ.Γ.Α.

Χάρτης Διαδρομής

(Πατήστε πάνω στο χάρτη για να δείτε τη διαδρομή στο Strava)